IVF

Dr. Meeuwis, Dr. Guisset en Dr. Verschuere zijn verbonden aan het Leuvens Universitair Fertiliteits Centrum, kortweg LUFC.

Kliniek Sint-Jan heeft een samenwerkingsovereenkomst met UZ Leuven. Alle IVF technieken kunnen vanaf heden nu ook aangeboden worden in kliniek Sint-Jan.

Uw arts in Sint-Jan begeleidt u doorheen heel het proces en is ook uw behandelende geneesheer in het LUFC.

Principe : bij IVF worden de eicellen van de vrouw buiten het lichaam gebracht en aldaar ‘in vitro’ bevrucht met de zaadcellen van de man. Meestal wordt door stimulatie ervoor gezorgd dat er meerdere eitjes tegelijk aanrijpen.

We kunnen met deze techniek zicht krijgen op de kwaliteit van de eitjes, het bevruchtingsproces zelf en de vroegontwikkeling van de embryo’s.

Waarom : Redenen om deze techniek te gebruiken zijn bv. eileiderproblemen, leeftijd van de vrouw, langdurige onverklaarde onvruchtbaarheid, sterk verminderde zaadcelkwaliteit, falen van andere technieken.

Praktisch : tijdens een intake gesprek zal de vroedvrouw u alle aspecten van IVF in detail uitleggen. U krijgt een tijdschema met het verloop van de procedure, u krijgt uitleg over de verschillende medicijnen die u voorgeschreven worden; Er zijn ook overeenkomsten die moeten getekend worden.