Bloedname

In een bloedstaal kan men veel te weten komen over de gezondheid en over het functioneren van het lichaam.  

Een bloedonderzoek tijdens de menstruatie kan ons veel leren over de regeling van de vrouwelijke cyclus en de mogelijke verstoringen ervan. Ook krijgen we een beeld van het aantal eitjes dat een vrouw nog in reserve heeft in haar eierstokken. Bij de vrouw worden die immers niet continue aangemaakt zoals de zaadcellen bij de man en soms kan een verminderd aantal eitjes een belangrijk signaal zijn van verminderde vruchtbaarheid.
Een bloedafname in de tweede helft van de vrouwelijke cyclus kan ons leren of er een eisprong plaatsvindt en of deze van voldoende kwaliteit is. 

Doorgemaakte infecties laten afweerstoffen na die kunnen worden opgespoord. Een analyse van de chromosomen kan ons leren of het lichaam moeilijkheden heeft om normale zaadcellen of eicellen te vormen, of kan ons leren of iemand drager is van erfelijke aandoeningen.


Voor een normale zwangerschap dient de vrouw in goede algemene conditie te zijn. Bloedgroep en rhesusfactor moeten gekend zijn.

Praktisch : tijdens de eerste raadpleging ontving u van de dokter een of meerdere  bloedbonnen. Met deze bloedbon kan u terecht op de raadpleging/bloedafname van het labo Cebiodi (gebouw rdpl 1ste verdieproute 990) u kan hier elke dag van de week terecht tussen 8.00 en 17.00 uur. Op zaterdag is de bloedafname op afspraak (tel 022219191). Op zondag kan geen bloedafname op het labo worden verricht.